Transretktalni ultrazvuk (TRUS) PROSTATE!

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA: 2.500 din umesto 4.500 din za Transrektalni ultrazvuk prostate (TRUS) u Poliklinici NS-LAB Svetozara Miletića 24, Novi Sad!
  • Jedna osoba može kupiti maksimalno jedan vaučer,
  • Obavezno je zakazivanje na broj telefona ispisan na vaučeru!
  • Radno vreme: radnim danima od 07-20h, subotom od 08-13h,
  • Obavezno poneti odštampan vaučer sa sobom,
  • Rok iskoristivosti vaučera je do 30.03.2019.
  • Nakon isteka roka iskoristivosti vaučere nije moguće iskoristiti!
2500 din
Cena pre popusta : 4500 din

Ušteda : 2000 din

Popust : 44 %

Preuzeto : 5 kom

Naruči putem SMS-a ili Telefonom

Chat Now

2.500 din umesto 4.500 din za Transrektalni ultrazvuk prostate (TRUS) u Poliklinici NS-LAB Svetozara Miletića 24, Novi Sad!


                                                                       Transrektalni ultrazvuk prostate (TRUS)

   Najčešće bolesti prostate su benigna hiperplazija prostate, akutni i hronični prostatitis i kancer prostate.
Glavni simptom ovih bolesti je otežano izmokravanje odnosno slabiji mlaz mokraće s obzirom na to da uvećana prostata pritiska mokraćnu cev (uretru) koja kroz nju prolazi. Kod upalnih bolesti pacijenti takođe imaju bolno mokrenje, povišenu telesnu temperaturu i neretko prisustvo krvi u mokraći. Međutim, povremeno čak i najozbiljnije bolesti, kao što je rak prostate, ne prave nikakve tegobe.
Veličina prostate se postepeno povećava posle 50 godine, tako da većina muškaraca posle 70 godina pati od uvećanja prostate.Svim muškarcima starijim od 50 godina savetuju se preventivni urološki pregledi, jer je kancer prostate jedan od najčešćih karcinoma kod muškaraca i jedan od vodećih uzroka smrti. Osim laboratorijske analize i merenje PSA – prostata specifičnog antigena, obavlja se digito-rektalni i ultrasonografski pregled prostate. Prostata može da se pregleda ultrazvukom preko trbuha uz punu mokraćnu bešiku, ili se tanka sonda ultrazvučnog aparata ubacuje nekoliko centimetara u debelo crevo i direktno prisloni uz prostatu . Takav pregled se zove transrektalni ultrazvuk prostate (TRUS) koji daje pouzdane informacije o veličini prostate, njenoj strukturi i eventualnom postojanju tumorskih formacija. Ultrazvukom se, takođe, utvrđuje eventualno zaostajanje mokraće u bešici posle pražnjenja, što može biti uzrokovano uvećanom prostatom.
Ultrazvučni pregled je neinvazivan i ne zahteva nikakvu posebnu pripremu osim što pacijent na pregled treba da dođe sa punom bešikom (treba popiti oko tri, četiri čaše tečnosti sat i po pre pregleda i ne mokriti).
Transretktalni ultrazvuk (TRUS) prostate je deo trijade rane dijagnostike karcinoma prostate.

     Obzirom da se TRUS radi transrektalno, neophodno je pripremiti debelo crevo za pregled, kako bi isti bio adekvatan. Dan pre pregleda treba uzimati lakšu hranu i 6-8 sati pre pregleda treba plasirati Dulcolax čepić I nakon toga do pregleda ne jesti osim ako pacijent ne boluje od dijabetesa, u kom slučaju može jesti neposredno pre pregleda

Na pregled je neophodno doneti nalaz PSA ne stariji od mesec dana. Ukoliko ga pacijent nema, može ga uraditi u poliklinici dan pre pregleda.

POLIKLINIKA NS-LAB

Svetozara Miletića 24, 21000Прикажи Poliklinika NS-LAB на већој мапи


Svetozara Miletića 24, Novi Sad.


Dodatne slike : POLIKLINIKA NS-LAB

Komentari kupaca