999 din. za analizu hormona štitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB!

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA: 999 din umesto redovne cene od 1500 din. za analizu hormona štitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB Svetozara Miletića 24, Novi Sad!
  • Jedna osoba može kupiti maksimalno jedan vaučer za sebe i jedan na poklon
  • Vaučer važi za jednu osobu .
  • Obavezno je zakazivanje na broj telefona ispisan na vaučeru!
  • Radno vreme: radnim danima od 07:00-20:00h, subotom od 08:00-13:00h
  • Obavezno poneti odštampan vaučer sa sobom
  • Rok iskoristivosti vaučera je do 30.04.2024.
  • Nakon isteka roka iskoristivosti vaučere nije moguće iskoristiti.
999 din
Cena pre popusta : 1500 din

Ušteda : 501 din

Popust : 33 %

Preuzeto : 13 kom

Naruči putem SMS-a ili Telefonom

Chat Now

999 din umesto redovne cene od 1500 din. za analizu hormona štitne žlezde (T3,T4,TSH) u Poliklinici NS-LAB Svetozara Miletića 24, Novi Sad!

                                        ŠTA VAM PORUČUJE  ŠTITNA ŽLEZDA  Ne ignorišite ove simptome.

Analiza hormona štitne je jedna od najtraženijih analiza u savremenoj medicine , a sada možete da uradite analizu sva tri hormona (T3, T4, TSH) za svega 999 din.

ŠTITASTA (Tiroidna) žlezda je najveća endokrina žlezda u našem organizmu. Ima izgled štita ili leptira i smeštena je na prednjoj strani vrata, ispred dušnika, između krikoidne hrskavice i suprasternalne jame.Štitna žlezda stvara i sekretuje hormone tiroksin T4 i tironin T3 koji regulišu metabolizam svih ostalih tkiva u telu. Parafolikularne ili C-ćelije luče hormone kalcitonin,koji učestvuje u homeostazi kalcijuma u organizmu.

Pravi uzroci poremećenog rada štitaste žlezde još nisu dovoljno ispitani, ali se zna da nasledni faktor, hronična infekcija žlezde i stres predstavljaju ozbiljne faktore rizika.

 Poznato je i da nedostatak joda onemogućava normalan rad štitnjače, pa ga treba unositi kroz ishranu. To znači da treba koristiti isključivo jodiranu so, morsku ribu spremljenu sa što manje masnoće, šargarepu i brokoli.

   Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Hormoni koje luči tiroida, štitasta žlezda, regulišu mnoge procese u organizmu, poput telesne temperature, metabolizma, rada srca i funkcionisanja nervnog sistema. 

 Ovi hormoni takođe utiču i na izgled i kvalitet kože i kose. Sve to ovoj maloj žlezdi smeštenoj na prednjoj strani vrata, između grkljana i ključne kosti, daje veliku ulogu u funkcionisanju našeg organizma i zato je treba redovno kontrolisati.

 Tiroidna žlezda luči dva glavna hormona – trijodtironin T3 i tiroksin T4, a problem nastaje zbog njihove premale ili prevelike proizvodnje. U oba slučaja dolazi do brojnih poremećaja u organizmu. Hipertireoza ili pojačano lučenje hormona štitaste žlezde manifestuje se kroz ubrzan puls, iznenadne napade i lupanje srca, učestale stolice, brzo i lako zamaranje, poremećaj u spavanju i mršavljenje. Dok se pri pojačanom lučenju hormona javlja gubitak telesne težine i preosetljivost na toplotu, za hipotireozu, smanjeno lučenje hormona, karakteristična je prekomerna gojaznost i izrazita zimogrožljivost. Psihički problemi mogu da se jave u oba slučaja, a najčešće je reč o zaboravnosti koju okolina uoči mnogo pre nego obolela osoba.

Kako bi se organi čije su funkcije poremećene lošim radom tiroidne žlezde zaštitili od trajnog oštećenja, neophodno je javiti se lekaru na vreme kako bi se uspostavila tačna dijagnoza. Da sa žlezdom nešto nije u redu, ustanovljava se pregledom krvi, na osnovu čega se utvrđuje nivo hormona (T3, T4, TSH). U slučaju da ova analiza ne daje sasvim jasnu sliku stanja, radi se ultrazvučni pregled koji može da pokaže da li se štitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića.

 Budući da do poremećaja u radu tiroidne žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

 Nakon toga plod počinje sam da stvara hormone, za šta koristi jod uzet od majke, ali samo ukoliko ga ona ima dovoljno. I žene u menopauzi treba da obrate posebnu pažnju na simptome jer u tom periodu više ne mogu da računaju na zaštitno dejstvo polnih hormona.

POLIKLINIKA NS-LAB

Svetozara Miletića 24, 21000Прикажи Poliklinika NS-LAB на већој мапи


Svetozara Miletića 24, Novi Sad.


Dodatne slike : POLIKLINIKA NS-LAB

Komentari kupaca